Welke 6 vragen stel je jezelf voordat je aan je brand gaat bouwen?

De zes vragen die je je moet afvragen voordat je aan je merk bouwt.

Branding kan best lastig zijn. Een aantrekkelijk logo maken en een mooi kleurenpalet kiezen is zeker niet voldoende om ook een aantrekkelijk merk te creëren voor je klanten.

Het creëren van een merk voor je eigen bedrijf is een complexe taak. Het kan vaak emoties, frustraties en angsten opwekken die je aanvankelijk niet verwacht, dit is toch juist het leukste deel van het proces? Nou, het kan knap lastig zijn. Trust me, I know. Dit komt doordat je merk echt de kern van je bedrijf vormt. Dus die moet exact goed zijn.

Blog Header.jpg
 

Dus welke vragen moet je jezelf stellen voor je je merk bouwt?

Een belangrijk punt om op te merken is dat mensen over het algemeen kopen op basis van emotie in plaats van logica. Daarom moet een effectief merk een emotionele impact hebben; om verbinding te maken met de harten en geesten van je klanten.

Het merk moet een duurzaam effect hebben. Het moet gedenkwaardig zijn; om iets in de klant te activeren, waardoor ze meer willen weten over de producten of diensten die je aanbiedt.

Klinkt als flink wat druk, toch? Geen paniek ...

Om je te helpen bij dit proces, deel ik wat je moet weten voordat je een merk voor jouw bedrijf kunt maken. Deze 6 vragen dien je te kunnen beantwoorden, zelfs voordat je begint te kijken naar logo-concepten of kleurenpaletten.

Door deze vragen in de branding fase op te nemen, kun je een sterke basis leggen als het gaat om het creëren van een visuele merkidentiteit.

1. Wat is jouw visie?

De visie van jouw bedrijf omvat de reden waarom je doet wat je doet. Het is de drijvende kracht achter elke beslissing, elke actie, elk proces. Je visie wordt "je why", jouw reden om elke dag uit bed te komen. Het is de drijvende kracht die je in staat stelt om moeilijke tijden door te komen; om het licht te zien als alles wat je wilt doen is de handdoek in de ring gooien. Naarmate uw bedrijfsdoelen en -doelen in de loop van de tijd veranderen, moet je bedrijfsvisie mogelijk ook worden herzien. Houd er wel rekening mee dat je visie is wat je merkboodschap vormt en hoe je dit overbrengt naar je publiek. 

2. Wat is jouw missie?

De missie van jouw bedrijf omvat je specifieke doelen en doelstellingen. Een sterke missie geeft je richting. En het zal anderen inspireren die net als jij gepassioneerd zijn over wat je doet.    

3. Wat zijn jouw belangrijkste waarden?

Je bedrijfswaarden bepalen hoe je bedrijf werkt. In wezen fungeren ze als de leidende beginselen die helpen om een samenhangende en authentieke werkcultuur tot stand te brengen. Ze dragen ook bij aan je merkpositionering en hoe je publiek jouw bedrijf waarneemt. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bedrijfswaarden aansluiten bij wie jij zelf bent en de onderneming die je wilt bouwen. Het heeft geen zin om een generieke lijst met waarden te maken, alleen omdat je vindt dat je ze zou moeten opnemen. Denk na over de waarden die belangrijk voor je zijn en hoe je deze kunt toepassen in jouw bedrijf. Heb je jouw waarden goed helder? Dan kun je door naar de volgende stap. Nog niet helemaal helder op de kaart? Volg dan de Heads & Hearts Workshop.

4. Wat is je toegevoegde waarde?

Dit lijkt in eerste instantie een heel eenvoudige vraag. Deze vraag gaat echter niet over de producten of services die je levert. Het gaat over jouw toegevoegde waarde.

Een kenmerk van een website-ontwerpdienst kan bijvoorbeeld de doorlooptijd van 4 weken zijn. Dit is echter niet de reden waarom mensen besluiten om te kopen. Dus wat is het voordeel van de klant van een snelle doorlooptijd? Dat betekent dat een gloednieuwe website binnen minder dan 14 dagen wordt gelanceerd. Geen wachtende weken of maanden meer om live te gaan! Tijd is geld!

In wezen is het de waarde die wordt geboden als gevolg van jouw product of dienst. Wat is jouw toegevoegde waarde?

5. Wie is je ideale klant?

Wanneer je aan je merk bouwt, is het belangrijk om te overwegen aan wie je de  producten of service levert. Wie is jouw ideale klant?

En wat voor persoonlijkheid hebben zij? Hoe kleden ze zich? Welke interesses hebben zij? Hou oud zijn ze? Hebben ze kinderen? Wat houdt hen s’nachts wakker?

Het beste wat je kunt doen, is om zo specifiek mogelijk te zijn. Een specifieke reeks eigenschappen stelt je tijdens de communicatie in staat om mensen te identificeren, te begrijpen en contact met hen te leggen.

6. Wat maakt jou uniek?

Een goed begrip van uw concurrenten, hun aanbod en jouw unieke verkoopargument zullen je bedrijf zeker vooruit helpen.

Maar ook vooral wat maakt jou uniek? Waarom jij? Waarom jouw producten? We kijken dus niet naar je concurrenten, je vaart je eigen koers, die bij jou past.
Hebben we alle antwoorden helder? Dan gaan we nu kijken naar welke stijl bij jou past. Welke kleuren vertegenwoordigen jouw waarden? Wat wil je uitstralen? En dan pas beginnen we te bouwen aan jouw brand.

Heb je toch meer hulp nodig bij het bouwen van je merk? Neem dan contact met mij op.